Ingen håndsprit???

Jeg ved ikke hvordan I har det; men jeg har håndsprit stående på badeværelset og har også en lille flaske i håndtasken. Spritten på badeværelset havde jeg egentlig tænkt, at den skulle bruges ved bleskift af børnebørn. Og spritten i håndtasken bruger jeg når jeg er tur, og har behov for rene hænder f. ex før jeg spiser.

Egentlig synes jeg, at det er sund fornuft at fjerne bakterierne på hænderne, så jeg kan beskytte mig mod både bakterier og virus. Men nu viser det sig, at min måde at bruge håndsprit faktisk er en form for overkill , som jeg ikke har været opmærksom på før nu.

Statens Seruminstitut som har en Central Enhed for Infektionshygiejne der gør opmærksom på, at det er væsentligt at skelne mellem håndhygiejne til forebyggelse af smittespredning blandt syge og svækkede personer i sundhedssektoren og håndhygiejne i det private blandt raske borgere. I sundhedsvæsenet er målet at dræbe de sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Håndhygiejne i det private retter sig mod at opnå rene hænder.

Derfor vil jeg i fremtiden følge anbefalingerne fra Statens Serumsinstitut.Der er ikke behov for fisk i håndvasken; men det hjælper🤓

Hånddesinfektion med sprit har nemlig kun den ønskede virkning, når hænderne er helt rene og tørre, og kan derfor ikke erstatte en håndvask når man har våde og snavsede hænder (og det har man f.ex. efter en indkøbstur, toiletbesøg eller bleskift). Hvis man ikke har mulighed for at vaske hænder, som fx under rejser, skovture eller lignende foreslås det, at man bruger vaskeservietter eller hånddesinfektion. Det anbefales, at man følger op med håndvask, så snart det er muligt.

Hvornår anbefales det så at vaske sine hænder?

Før man spiser, før madlavning, efter toiletbesøg (inkl. efter bleskift hos børn), når man har våde og snavsede hænder, som fx efter arbejde i haven eller efter host og nys, samt når man vender hjem efter daglige gøremål.

Følger man denne anbefaling, så er man rigtig godt dækket ind med hensyn til at beskyttet sig selv for sygdomsfremkaldende bakterier. Når man ellers er rask, så har man et naturligt godt og stærkt immunforsvar. Det har de syge ikke. Derfor er der behov for både håndvask og hånddesinfektion med sprit på hospitalet.<

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.