Nytårsfortsættet

Der er gået godt et halvt år siden jeg optimistisk skrev, at fra nu af så vil der komme minimum 2 indlæg om ugen her på siden. Og hvad skete der så????   Ikke noget om helst!

Og hvordan har jeg det så med det?  Faktisk så er jeg lidt flov over det. Det at love noget og så ikke holde det, var nærmest et kategorisk imperativ under min opvækst. Vi skal kunne stole på hinanden, og kan vi ikke det, så er det flovt. Underforstået konsultér venligt din samvittighed, er det rigtigt det du har gjort?  Det må du kunne gøre bedre næste gang. Og ja, for at man kan regne med hinanden, så må man gøre som man har lovet. 

Det samme gør sig også gældende overfor os selv. Hvis man lover sig selv noget og ikke holder det, så skuffer man også sig selv. Man underminerer tilliden til sine egne evner og undskylder sig med, at jeg har en rygrad som en regnorm.

Lige nu er der rigtig mange, som er i gang med at udleve deres nytårsfortsætter. De fleste er stadig opfyldt af den hellige ild. Medlemsskabet til fitness centreret bliver flittigt brugt. Grøntsagerne fylder godt i køleskabet. Kødet er blevet udskiftet med vegetariske udgaver af samme. Med andre ord, man føler sig på rette vej. Men, men , men….

Går det som det plejer, så aftager engagementet lige så langsomt. I slutningen af februar, så plejer undskyldningerne gerne at stå i kø. Jeg har travlt…., jeg er træt…., eller det passer ikke lige ind lige nu… og når vi så når april, så har vi lykkelig glemt at vi havde et nytårsfortsæt.

Jeg fandt i går en dagbog jeg begyndte at skrive i sidste år. Jeg holdt op med at skrive i den i slutningen af februar. Og skal jeg være helt ærlig, så havde jeg glemt alt om bogens eksistens. Jeg havde glemt, at jeg havde lavet et nytårsfortsæt, hvor jeg ville øve mig i at iagttage mine egne følelser. 

Den fejl jeg havde gjort var, at jeg ikke dybest set ikke havde gjort en særlig indsats for at få mit forehavende til at lykkes. Jeg købte en Moleskin Diary. Og så var resten jo let nok. Jeg skulle bare skrive i dagbogen hver aften. 

At få et nytårsfortsæt til at lykkes, kræver imidlertid, at man bliver nød til at skabe forandring. Det er nødvendigt at eksperimentere og gør nye opdagelser og tilpasninger både hos os selv og vores omgivelser. Uden at forholde sig anderledes, lære nye måder, værdier og adfærd og attituder kan man ikke foretage et adaptivt spring som er nødvendig for at trives med den nye tilstand/den nye virkelighed. Der er jeg kommet til lige nu. Jeg ved hvad der skal gøre i teorien, nu er opgaven at få det til at ske i praksis. Et lide forsinket godt nytår til alle. 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.